מתקני נייר לידיים לעסקים או מכשירי ייבוש? את הדילמה הזו חווים יום יום יזמים ומתכנני חדרי שירותים שמתלבטים כיצד לאבזר את עמדת שטיפת הידיים. לכל אחת מהתשתיות יתרונות וחסרונות מובהקים, אז כיצד נחליט? כינסנו לכם כאן את כל המידע הרלוונטי עבור 2 סוגי התקני הייבוש על מנת שתוכלו לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם.

מתקני נייר לידיים לעסקים – יתרונות וחסרונות

מתקני נייר לידיים לעסקים כרוכים בעלות נמוכה ולא מצריכים חיבור לחשמל. אשר על כן הם יכולים להיות מותקנים על ידיכם מבלי שתזדקקו לשירות של חשמלאי או טכנאי מטעם חברת הייצור. תנאי הפתיחה המוזלים הם ללא ספק יתרונה המובהק של התשתית הזו. החיסרון שלה מתבטא בעיקר בכך שמדובר בנייר, וזה מוצר לוגיסטי שיתווסף לרשימת ההוצאות שלכם. אם לא זו אף זו, החומר ממנו עשוי הנייר הוא חומר מדבק שאינו מגן עליכם מבקטריות וזיהומים. רק חדר שירותים שמנוקה מדי יום ואפילו כל חצי יום ושהנייר מוחלף בו לעתים תכופות גם אם הגליל מלא ישמור על המשתמשים וגם זה בסבירות בינונית. מהירות ההדבקה של הנייר בבקטריות גבוהה יותר מכל תמורה אחרת שנעשית בשירותים.

מערכות ייבוש אלקטרוניות – יתרונות וחסרונות

בשונה מאביזרים כמו מתקני נייר לידיים לעסקים מערכות ייבוש אלקטרוניות מצריכות חיבור לחשמל והתקנה על ידי איש מקצוע. העלות אינה זולה אך מהווה השקעה לשנים רבות מאד קדימה ללא בלאי. יתרון נוסף של מכשיר זה הוא שהוא מספק הגנה הרמטית מפני בקטריות גם על ידי סנן אנטי בקטריאלי וגם על ידי נורת UV לשימור רמה גבוהה של סטריליזציה. את הסנן והנורה יש להחליף בכל 4-12 חודשים, תלוי ברכיב ובסוג המכשיר שרכשתם. בשונה ממתקן נייר, ביצוע החלפה זו מחסן אתכם ואת הסובבים לכם לחלוטין מהדבקות בבקטריות וזיהומים.

מסקנה: מתקן ייבוש אלקטרוני נמצא עדיף

מתקן ייבוש אלקטרוני יהיה עדיף, בסופו של דבר, על פני כל מתקני נייר לידיים לעסקים מכל סוג שהוא. רק מתקן ייבוש מספק הגנה הרמטית מפני בקטריות וזיהום ועל כן, מספק לכם תקופת זמן ארוכה בלעדיהם. בשונה מכך, בסביבה בה ישנם מתקני נייר לידיים לעסקים יש להזעיק את שירותי הניקיון ולהרבות בהחלפת גלילי נייר על מנת להגיע לכיסוי חלקי נרחב מפני זיהום בקטריאלי, ולא חסינות מוחלטת כפי שקורה עם מכשיר ייבוש חשמלי.